Prijs Houten Bijgebouw

Published Jun 17, 22
7 min read

Houten Eiken bijgebouw

Zoek je een eiken bijgebouw? Oak Wood Projects ontwerpt uw bijgebouw op maat volgens de oude ambachtelijke technieken. Poolhouses, carports, overdekte terrassen, orangerieën of aanbouwen. Een bijgebouw wordt gebouwd op dezelfde locatie als het hoofdgebouw maar staat niet in directe verbinding met het hoofdgebouw door bijvoorbeeld een opening of deur. Hierin verschilt het bijgebouw met een aanbouw of uitbouw. In dit artikel leg ik je uit wat een bijgebouw is en waarom mensen ervoor kiezen om hem te bouwen.

Onze werkwijze

Oak Wood Projects ontwerpt uw bijgebouw op maat volgens de oude ambachtelijke technieken met de materialen van uw keuze. Eikenhouten (of andere houtsoorten) bijgebouwen, poolhouses, carports, guesthouses of stallingen vormen een ideale aanvulling voor uw tuin. Het plaatsen van losstaande bijgebouwen in de tuin zoals een tuinhuis, serre, schuurtje, poolhouse of garage is vergunningsplichtig. Onder voorwaarden kan een vrijstelling van de vergunningsplicht gelden. Hier vindt u de algemene voorwaarden die in heel Vlaanderen gelden. De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente. Voldoet uw ingreep niet aan de lokaal geldende voorwaarden voor vrijstelling, dan is het aanvragen van een vergunning verplicht. Dit moet uiteraard voorafgaand aan de werken gebeuren.

Algemene regels over vrijstelling en melding (Vlaams niveau)

Vrijstelling

Onder voorwaarden (zie hieronder) geldt in bepaalde gevallen een vrijstelling van de vergunningsplicht voor het optrekken van vrijstaande bijgebouwen in de zij- en/of achtertuin. Het kan hier gaan over een tuinhuis, poolhouse, vrijstaande carport, vrijstaande garage, vrijstaande terrasoverkapping, serre… De vrijstelling van vergunningsplicht geldt enkel als aan een aantal voorwaarden voldaan is:
 • Er geldt een maximum van 40 vierkante meter oppervlakte aan vrijstaande bijgebouwen per woning. Let op: ook reeds bestaande losstaande bijgebouwen worden hierbij meegerekend.
 • Als dit bijgebouw een woonfunctie heeft, is hiervoor altijd een vergunning en de medewerking van een architect verplicht. Dit geldt ook voor als woning gebruikte containers, mini-huisjes en andere constructies, tuinkantoren, ateliers enz. De vrijstelling geldt enkel voor bijgebouwen die in functie staan van bijvoorbeeld tuinonderhoud, tuinontspanning (vb tuinberging, poolhouse, …) of opslag (garage, carport, fietsenstalling, …).
 • De vrijstelling geldt enkel als de losstaande bijgebouwen:
  • een hoogte van 3,5 meter niet overschrijden (dit is de totale hoogte, gemeten tot het hoogste punt van het bijgebouw)
  • volledig binnen een straal van 30 meter van de woning opgetrokken worden
  • in de zijtuin 3 meter van de perceelsgrens blijven
  • in de achtertuin 1 meter van de perceelsgrens blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd worden zonder de bestaande scheidingsmuur te wijzigen
 • De vrijstelling geldt niet als de losstaande bijgebouwen opgetrokken worden in ruimtelijk kwetsbaar gebied.
 • De algemene checklist "vrijstellingen" bevat nog aanvullende voorwaarden.
 • De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente.

Voorbeeld:

Iemand wil in zijn achtertuin een vrijstaand tuinhuis plaatsen. Momenteel staat er al een serre van 15 m². Het vrijstellingsbesluit maakt het mogelijk om zonder stedenbouwkundige vergunning én zonder melding een tuinhuis te bouwen dat 25m² groot is (want 15 + 25 = 40) en lager dan 3,5 meter, mits aan alle voorwaarden  uit de checklist vrijstellingen voldaan is.

Hoogte Bijgebouw Zonder Vergunning

Wil jij een prachtige kapschuur, poolhouse, tuinkantoor, aanbouw, carport, garage, schuur, gastenverblijf, mancave, veranda, orangerie, paardenstal, terrasoverkapping, bijgebouw, berging of andere constructie plaatsen? Maar knap je af op het vele zaag-, schuur- en freeswerk en mocht je met robuuste balken aan de slag gaan? Ben je ook niet gek op een klassiek bouwpakket in een minderwaardige houtsoort? Dan vind je zeker wat je zoekt met onze modules die een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding hebben voor uw project.Deze 3 houtsoorten hebben hun eigen unieke uitstraling waarvan ze zullen voldoen aan uw vereisten. Wij bieden zowel zadeldaken als platte daken aan. Alles voor de constructie is inbegrepen. Omdat dit een gebinte is kan je het bijgebouw perfect naar eigen behoefte afwerken. Bv: uw garage of carport kan je perfect afwerken met zonnepanelen of voorzien voor uw elektrische wagen op te laden. fundering bijgebouw.Sparrenhout Wil je het rustieke karakter van jouw constructie benadrukken en moet het budgetvriendelijk zijn? Dan is sparrenhout de ultieme houtsoort voor jouw project. Noesten of knopen en een grote gevlamde tekening benadrukken het rurale/rustieke karakter van deze houtsoort. Sparrenhout verkleurt op mooie wijze en verkrijgt verschillende oranje, goudgele en blauwe schijnen. bijgebouw tuin.

Rechtstreeks grondcontact is af te raden voor een optimale duurzaamheid. Sparrenhout is aan te raden voor bijgebouwen die een landelijke uitstraling vereisen zoals een schuur of een patio. Wens je de duurzaamheid te verlengen kan je dit zeker een behandelen. Douglas Douglas, Larix of lorkenhout is een prachtige halfharde houtsoort met een zalmroze kleur en gevlamde tekening.

Kleinere knopen zorgen voor een lichte toch landelijke look die in elke woning tot zijn recht komt. Na vergrijzing van het hout, behoud je een nette uitstraling. De larik staanders plaats je best op een betonpoer voor het grondcontact te vermijden en een optimale duurzaamheid te verkrijgen. Eik Wil je dat jouw bijgebouw luxueus, fluweel en stijlvol oogt? Dan is deze gezellige en robuste houtsoort alles wat je maar van dromen kan.

Vergunning Bijgebouw

Voorzie hiervoor zeker een arduinen sokkel. Mogelijke onderdelen van het bouwpakket De randbalken dragen de belasting van de muren over op de nieuwe palen. De nokbalk: Balk die op het hoogste punt van de constructie horizontaal ligt. Het spant of dakspant heeft in de bouwkunde als functie het dragen van de dakconstructie, inclusief de daarop uitgeoefende belasting van dakbedekking, sneeuw, wind en dergelijke.

De twee diagonale delen worden halfverwege verbonden door een horizontale ligger, die zorgt voor een betere afdracht van krachten. Een gording is een houten balk of ligger aangebracht in de lengterichting van kap of dak, de twee korte zijden zijn evenwijdig aan het te dragen dakvlak - bijgebouw vergunningsvrij.

Erg veel mensen willen tegenwoordig het maximum uit de (bouw)grond halen waarover ze beschikken. Dit betekent dat ze buiten hun eigen woning vaak met het idee spelen om bijvoorbeeld een bijgebouw te gaan realiseren. Dit kan van alles zijn. aanvraag bouwvergunning bijgebouw. Een bijgebouw kan worden geplaatst onder de vorm van een garage, maar er kan ook een tuinhuis worden gebouwd en wat bovendien ook te denken van een gastenverblijf of een schuur? Voor welke van deze verschillende mogelijkheden je uiteindelijk ook zal kiezen, je dient er altijd rekening mee te houden dat een bijgebouw bouwen het nodige geld kost.De realisatie van een bijgebouw is namelijk altijd sterk onderhevig aan de persoonlijke eisen en verwachtingen van de eigenaar van de woning (inrichting bijgebouw). Hier ben je natuurlijk niet zoveel mee, want je bent in eerste instantie op deze pagina terechtgekomen omdat je op zoek bent naar specifieke prijsinformatie voor de realisatie van een bijgebouw.

Bijgebouw van 5 x 3 meter Tussen 18. 000 & 23. 000 euro Vergunning Gemiddeld 2 procent van de kostprijs van het bijgebouw in kwestie (goedkoop bijgebouw). In bovenstaand voorbeeld omvat een bijgebouw niet alleen de fundering, maar ook de vloer, het dak, de elektra evenals het sanitair en het metselwerk. Voor veel mensen is het niet helemaal duidelijk wat nu exact het verschil in prijs kan zijn tussen een bijgebouw of een aan- of uitbouw.

Open Haard Bijgebouw

Standaard uitbouw 4 x 2 meter Tussen 18. 250 & 22. 250 euro Standaard uitbouw 6 x 2 meter Tussen 23. 250 & 26. 250 euro Ben je niet zozeer geïnteresseerd in de realisatie van een uitbouw, maar wil je de kostprijs van een bijgebouw graag even vergelijken met deze van een aanbouw? In dat geval kan de onderstaande prijstabel je dan weer van dienst zijn: Standaard aanbouw Tussen 15.

750 euro Klassieke aanbouw Tussen 17. 750 & 25. 750 euro De prijsopbouw van een bijgebouw Bovenstaande kosten geven je reeds een goed beeld van de exacte prijs waar je rekening mee dient te houden voor de realisatie van een bijgebouw. Veel mensen vinden het echter ook belangrijk om een degelijk zicht te hebben op de exacte prijsopbouw.

We onderscheiden op dit vlak de kosten voor het aanschaffen van de materialen van de prijs die wordt aangerekend voor de daadwerkelijke plaatsing van het bijgebouw. Finaal zijn er ook nog de voorrijkosten die in rekening worden gebracht door de partij die het bijgebouw komt realiseren. De onderlinge prijsverhoudingen zijn als volgt: Materiaalkosten: 62 procent Arbeidskosten: 36 procent Voorrijkosten: 2 procent Keuzes die de kostprijs van een bijgebouw kunnen beïnvloeden Er zijn meerdere keuzes die gemaakt dienen te worden die een zekere impact kunnen hebben op de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het kopen en laten plaatsen van een bijgebouw.

Het betreft hier de volgende zaken: Keuze 1: De afmetingen van het bijgebouw De afmetingen van het bijgebouw zijn voor een groot deel bepalend voor de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Het spreekt voor zich dat er wat dit betreft ook rekening moet worden gehouden met het soort materiaal.

Keuze 2: Het type bijgebouw (prefab of maatwerk) Voor de realisatie van een bijgebouw heb je de keuze tussen een prefab of een maatwerk constructie. Door te kiezen voor een prefab constructie kan je tot wel 2. 000 euro of meer besparen in vergelijking met een maatwerk gebouw, maar daar staat tegenover dat er heel wat moet worden ingeboet op vlak van personalisatie (stalen ramen eiken bijgebouw).

Bijgebouw Zonder VergunningKeuze 3: De afwerking van het bijgebouw De derde en laatste keuze heeft betrekking tot de afwerking van het bijgebouw. In welke mate moet deze bijvoorbeeld worden voorzien van verwarming of airco? Dient ze te worden geïsoleerd en wie gaat dit alles doen? Door zelf de afwerking van het bijgebouw voor je rekening te nemen is het in ieder geval mogelijk om een zeer mooie besparing te realiseren op de eindfactuur.

Wij hebben een aantal zeer interessante bespaartips voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Bedenk goed waar je het bijgebouw in kwestie voor wenst te gebruiken. dobbit bijgebouw. Is dit om je auto in te parkeren of gewoon als extra ruimte om bijvoorbeeld de tuinmeubelen tijdens de winter in te plaatsen? Bouw het bijgebouw niet groter dan noodzakelijk is.

Zorg uiteraard wel voor voldoende ruimte zodat je niet wordt teleurgesteld. Bepaalde onderdelen met betrekking tot het plaatsen van een bijgebouw zijn haast verplicht uit te besteden. stalen ramen bijgebouw. Dat geldt evenwel niet voor alles. Wat bijvoorbeeld te denken van de afwerking van je bijgebouw? Door deze afwerking voor je eigen rekening te nemen zal je kunnen vaststellen dat er al snel een zeer mooie besparing kan worden gerealiseerd.

Alleen door deze manier van werken zorg je er namelijk voor dat je in de praktijk uiteindelijk nog tot een aantrekkelijke 30 procent (extra) kan besparen. Zo wordt de realisatie van een bijgebouw opeens op financieel vlak een behoorlijk stuk aantrekkelijker. Lees ook: kosten traprenovatie.

Super, super tevreden zijn wij en dit vanaf het eerste gesprek tot de opvolging en tot de oplevering van ons project (poolhouse). Topmannen, met een hart voor de klanten hun project, zo moet het zijn. Wij hadden enkele...

Bijgebouw Ecologisch

Dit kan van alles wat zijn. Een berging, een tuinhuis, een kantoor, een sauna, een aanbouw etc (poolhouse). Maar dit moet wel precies aan een lijst met eisen voldoen. Om te weten het gebouw dat jij in je tuin wilt plaatsen mag, zorg dat aan deze eisen voldoet. Eerst moet je weten of het bouwwerk op meer of minder dan 4 meter van het huis komt te staan (bijgebouw hoeve).

Villabouw realiseren

Zoek je een villabouw?  Is het u droom om een luxe woning te bouwen of landhuis te bouwen en wil je geen genoegen nemen met een standaard woning? Dan is een villa bouwen wellicht iets voor u! Kom eens praten met Architect Gruwez, wij helpen u graag om uw droom te realiseren. Wij kunnen voor u het gehele traject verzorgen van het ontwerp van uw villabouw tot aan de oplevering, het ontwerp is werkelijk maatwerk. Weet u nog niet precies in welke stijl u uw villa wilt laten bouwen, dan hebben wij voor u genoeg keuzemogelijkheden. Samen met u schetsen en bouwen wij uw woning. Op onze website vindt u vele voorbeelden van villa’s die we door de jaren geen in deze bouwstijl hebben ontworpen.

VILLABOUW MODERN- LUXE VILLA BOUWEN

Bij architectenbureau Frank Gruwez kunt u terecht voor elk bouwtraject. Wij luisteren naar uw dromen en wensen en komen met een bouwplan voor uw woning. Dit bouwplan bevat als eerste een voorontwerp met schetsen. U bepaalt wat u wilt en welke materialen u wilt gebruiken. Wij bouwen uw moderne of klassieke villa op maat. Wij werken daarbij op een professionele en gestructureerde manier. Wij bouwen niet alleen uw villa uit, wij houden ook tijdens de villabouw contact met u als opdrachtgever. U wordt zo betrokken bij het hele bouwproces. Wil je graag een moderne villa bouwen? Architectenbureau Gruwez helpt u hierbij! Wij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van moderne villabouw. Kom eens met ons praten, wij maken een passend ontwerp en u zal merken dat een moderne villa bouwen ook voor u mogelijk wordt. Houten Bijgebouwen realiseren met “Villabouw” is kiezen voor exclusiviteit en duurzaamheid. Wij doen er samen met U alles aan om dit waar te maken. Voor Houten Bijgebouwen bent U voor ons in de samenwerking de sleutel tot weer een tevreden klant. Reeds van in het begin bent U betrokken bij het ontwerp en de plannen. Nadat wij het Houten Bijgebouwen architectenplan hebben ontvangen, starten wij met het visualiseren van uw project. U bent al BINNEN IN UW WONING nog voor ze gebouwd is en nog voor de productie of de werf aanvangt! Met onze 3-dimensionale projectvoorstelling, voorkomen wij teleurstellingen en ontluiken tussen ons en de klant, erg leuke ideeën, DAT is nu net 1 van de meerwaarden die wij U aanbieden en waarom U voor ons gekozen heeft.

Deskundig en comfortabel uw luxe villa laten bouwen

De ervaring en vakmanschap van Architect Gruwez zorgt ervoor dat het het realiseren van een orginele villa van een leien dakje loopt. Ons bureau bouwt via een totaalformule, wat betekend dat wij voor alles zorgen. Het gaat ons om de kwaliteit van de bouw. De diensten en service naar u als klant staan bij ons daarbij centraal. Want er is geen betere reclame voor ons dan een tevreden klant. Onze totaalformule heeft voor u al het voordeel. Wij zijn een architectenbureau dat speciaal  en uniek bouwt, met verschillende exclusieve ontwerpen per jaar zijn we de koploper in Vlaanderen.

Navigation

Home

Latest Posts

Bouwmateriaal Rivierklei

Published Jan 13, 23
7 min read

Kosten Huis Bouwen Berekenen

Published Jan 11, 23
8 min read

Hout En Bouwmateriaal Surhuisterveen

Published Dec 25, 22
3 min read